Foruma indekss
                                                                                            Pieteikties
Intervija ar "Mirandas nometņu" vadītāju
Sākt jaunu pavedienu   Atbildēt pavedienā    Foruma indekss > Nometņu publicitāte plašsaziņas līdzekļos
Skatīt iepriekšējo pavedienu :: Skatīt nākamo pavedienu  
 
Miranda
Projektu vadītāja

Pievienojās: 16.02.2005
Raksti: 286
RakstsIesūtīts: 01.06.2008 10:27    Raksta virsraksts: Intervija ar "Mirandas nometņu" vadītāju Atbildēt citējot
Laikraksta "Diena" 29.maija numurā publicēts raksts par to, kas jāņem vērā, izvēloties bērnu nometni. Šajā jautājumā komentāri tika lūgti "Mirandas nometņu" vadītājai Lolitai Osipovai.



"Kā izvēlēties bērniem piemērotāko nometni"
Līga Rozentāle
Diena, Ceturtdiena, 29. maijs (2008)

Mammu, brauc man pakaļ. Gribu mājās! Lai nesaņemtu šādu vēsti pa telefonu no bērna jau pēc pirmās nometnē pavadītās dienas, vecākiem rūpīgi jāizvēlas nometne.

Mirandas nometnes, kas pērn bija lielākais atklāto nometņu organizētājs Latvijā, ilggadējā nometņu vadītāja Lolita Osipova iesaka lielu uzmanību pievērst nometnes dalībnieku vecumam: "Ja nometne paredzēta, piemēram, no 7 līdz 15 gadus veciem bērniem, tā ir pārāk plaša vecuma starpība, jo bērniem ļoti atšķiras intereses un uztvere. Lai kā nometnes vadītāji organizētu programmu, tik un tā nedaudz brīva laika paliek. Un tajā pašiem mazākajiem liksies, ka lielie viņus atstumj, bet lielajiem — ka mazie maisās pa kājām," saka L.Osipova.

Nometnes jāizvēlas kopā ar bērniem, iepazīstoties ar to programmām un pēc principa "kas bērnam patīk un interesē", nevis "kaut kur jānogrūž uz dažām nedēļām".

Svarīgi, lai nometne būtu droša. "Pirmkārt, jāpārbauda, vai nometne vadītājam ir Valsts jaunatnes iniciatīvu centra (VJIC) izdota apliecība. Tā ir garantija, ka viņš ir izglītots," saka VJIC darbiniece nometņu darba jautājumos Iveta Murāne.

Nometnes organizētājam jābūt arī nometnes reģistrācijas apliecībai. Vēl svarīgi ir noslēgt līgumu ar nometnes organizētāju. "Tajā jābūt rakstītam, kādi ir vecāku un kādi — nometnes organizētāju pienākumi," saka I.Murāne. Protams, visdrošāk esot uzticēties nometnēm, kas tiek rīkotas atkārtoti.

Atbilstoši likumdošanai bērnu vasaras nometnes kontrolē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) un Valsts sanitārā inspekcija. Arī bērnu tiesību aizsardzības inspektors, vietējās pašvaldības bāriņtiesas vai pagasttiesas pārstāvis, arī iecirkņa inspektors var pārbaudīt nometni.

Ja vecāki raizējas par nometnē doto ēdienu, PVD mājaslapā www.pvd.gov.lv ir iespējams pārbaudīt, vai ēdnīca ir reģistrēta. Par ēdiena kvalitāti Par ēdiena kvalitāti un nekaitīgumu atbildīgs ir uzņēmums, ar kuru nometnes organizators ir noslēdzis līgumu.
Augšup
   
Parādīt rakstus no pēdējiem/ām:   
Sākt jaunu pavedienu   Atbildēt pavedienā    Foruma indekss > Nometņu publicitāte plašsaziņas līdzekļos
1. lapa no 1
    Visi laiki uzrādīti GMT + 2 stundas


noteBored template and graphics
© 2004 designed by boo
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group