Foruma indekss
                                                                                            Pieteikties
Raksts laikrakstaa "DIENA" 13.05
Sākt jaunu pavedienu   Atbildēt pavedienā    Foruma indekss > Nometņu publicitāte plašsaziņas līdzekļos
Skatīt iepriekšējo pavedienu :: Skatīt nākamo pavedienu  
 
Miranda
Projektu vadītāja

Pievienojās: 16.02.2005
Raksti: 286
RakstsIesūtīts: 13.05.2005 12:28    Raksta virsraksts: Raksts laikrakstaa "DIENA" 13.05 Atbildēt citējot
Laikrakstā "Diena" 13.maija numurā var izlasīt interviju ar 2004.gada Potera fanu nometnes dalībnieci Unu un viņas māmiņu. Lūk, pilns teksts:

"Potera nometnē meklēja Filozofu akmeni"

Autors: Inga Spriņģe
Publicēšanas datums: Piektdiena, 2005. gada 13. maijs.
Rubrika: Privātā dzīve (15. lpp.)

Tur bija interesanti, ļoti interesanti, — uz jautājumu, kā pērn patika vasaras nometnē, kārtīgi kā skolas solā atbild 12 gadus vecā Una. Pagājušajā vasarā mammas darbvietā ieraudzījusi plakātu, kas aicinājis bērnus nedēļu pavadīt īpašā Harija Potera nometnē, Una lūdza vecākiem viņu tur aizsūtīt. Viņa ir liela Harija Potera fane. Bija izlasījusi visas Latvijā izdotās grāmatas ar mazā burvja piedzīvojumiem, tādēļ bija jo īpaši priecīga, kad vecāki piekrita. Unas mamma Sanita īsti neatceras, cik izmaksāja šis prieks. Cena svārstījusies līdz 100 latiem, taču bijis to vērts, jo Una mājās pārbraukusi laimīga.

Atbilstoši nometnes nosaukumam visas nodarbības bijušas tematiski saistītas ar Harija Potera piedzīvojumiem. Norunātajā izbraukšanas vietā uz nometni Gārsenes pilī visiem bērniem bija jāierodas pašu gatavotās spicajās Harija Potera cepurēs. "Tas izskatījās tik forši," būdama pavadītāju pulkā, atceras mamma Sanita. Nonākuši gala punktā, visi bērni sadalīti četrās komandās — četros torņos. Unas komandas nosaukums bijis Lāči. Nedēļa pavadīta, tematiski apgleznojot akmeņus un krūzītes, apgūstot herbaloģiju (mācība par dažādām buramzālītēm, tējām un ārstnieciskiem augiem), kā arī ekspedīcijā mežā, meklējot burvju filozofu akmeni. Protams, bija arī citas nodarbības, taču kurš nu tās visas spēj atcerēties! Unai atmiņā palikusi kājām domāta krēma gatavošana: "Tur ņēma dažādas ārstnieciskas zālītes, sasmalcināja un tad (ilgi domā) piejauca klāt krēmu." Mamma pēc meitas stāstītā atceras, ka pusdienlaikā bērni varēja iepirkties kafejnīcā ar īpašu Harija Potera naudiņu.

Nometnē Una sadraudzējusies ar vairākām meitenēm, ar kurām joprojām ik pa laikam sazinās. Viņa jau ir redzējusi šā gada plakātu, kas šovasar aicina doties uz līdzīgu Harija Potera nometni Saldū. "Man jau ļoti gribas," neslēpj Una. Vai iecere izdosies, viss atkarīgs no vecāku lēmuma.

"Mēs vēl domājam," saka Sanita. Viņa nav no tiem vecākiem, kas bērnus sūta uz vasaras nometnēm, nepieciešamības spiesti, jo nav neviena, kas atvases pieskata garajās brīvdienās. Parasti daļu vasaras Una pavada vai nu pie vīra vecākiem Ieriķos, vai arī pie Sanitas vecākiem tepat Dārziņos. Jaunākais bērns Hugo, kurš šogad sāks skolas gaitas, līdz šim vienu vasaras mēnesi nodzīvoja bērnudārzā un atlikušos divus līdzīgi kā māsa pie vecvecākiem. Arī pati Sanita vasarā cenšas izbrīvēt vairāk brīvu dienu, lai ar bērniem pasauļotos pie jūras. Šogad Hugo maijā gaidāmi iestājeksāmeni Rīgas Doma kora skolā. "Ja iestāsies, būs jāpērk klavieres," secina Sanita. Viņa ar vīru nav izskatījusi iespēju, ka arī dēlu varētu aizsūtīt uz kādu nometni. Pārāk mazs. Dēls arī nav prasījies līdzi māsai. "Viņam drīzāk žēl, ka māsa aizbrauc un viņš paliek viens," stāsta mamma.


Lasītāju komentāri laikraksta "Diena" interneta mājas lapā pie raksta:

kitija, kichija@inbox.lv, 13.05.2005 12:44:57:
es arii biju nometnee... Smile) tur bija tik jautri. shogad jau pieteicos atkal atbilstoshi sava vecuma grupai no 12-15 gadiem. Mamma ie ar meiru, jo vinja zin, ka es no turienes atbraucu laimiiga un ljoti apmierinaata. tas bija visu laiku vislabaakais piedziivojums... Smile)
Pievienot komentāru | Lasīt visus komentārus

Bitīte, vilze@one.lv, 13.05.2005 13:35:53:
Biju, redzēju un piedzīvoju (kā "lielais/ pieaugušais)... un jāsaka žēl, ka vairs neesmu vecumā, lai būtu šī varenā piedzīvojuma dalībnieks!!! Smile
Pievienot komentāru | Lasīt visus komentārus

Rebeka, rebeka9@inbox.lv, 13.05.2005 13:59:03:
Es ari biju saja nometne! Biju vaveru torni!Ceru ka brauksu ari sogad!
Pievienot komentāru | Lasīt visus komentārus

Anete, mazaa_maas@inbox.lv, 13.05.2005 21:56:38:
jaa...nometne bija labaakais kas ar mani pagaishagd notika!!!iesaku uz turieni aizbraukt wisiem,wisiem!!!jo patieshaam jautri un sociigi ir ja pa nakti 3os jaaiet garaam kaplichai!!!tasbij forshi un iesaku uz sho nometni aizbraukt wisiem!!!Smile)))))
Pievienot komentāru | Lasīt visus komentārus

Austere B., 15.05.2005 21:01:15:
Harija nometne ir nr.1 nometne!!! domaaju, ka piekritiis visi tie, kas bija pagaajushajaa gadaa.
Augšup
   
mica13


Pievienojās: 16.07.2005
Raksti: 12
RakstsIesūtīts: 17.07.2005 19:16    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
Crying or Very sad Dažiem gan veicas... Crying or Very sad
Augšup
   
Crash


Pievienojās: 16.07.2005
Raksti: 5
RakstsIesūtīts: 17.07.2005 20:20    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
Citāts:
Biju, redzēju un piedzīvoju (kā "lielais/ pieaugušais)...

Var piedalīties arī pieaugušie ? Shocked
Augšup
   
vilcene


Pievienojās: 08.04.2005
Raksti: 4
RakstsIesūtīts: 21.08.2005 10:29    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
crash tas bij domaats, vinaj bija audzinaataaja Very Happy
Augšup
   
Parādīt rakstus no pēdējiem/ām:   
Sākt jaunu pavedienu   Atbildēt pavedienā    Foruma indekss > Nometņu publicitāte plašsaziņas līdzekļos
1. lapa no 1
    Visi laiki uzrādīti GMT + 2 stundas


noteBored template and graphics
© 2004 designed by boo
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group