Foruma indekss
                                                                                            Pieteikties
Intervija ar Mirandu 5.jūnija laikrakstā "Diena".
Sākt jaunu pavedienu   Atbildēt pavedienā    Foruma indekss > Nometņu publicitāte plašsaziņas līdzekļos
Skatīt iepriekšējo pavedienu :: Skatīt nākamo pavedienu  
 
Miranda
Projektu vadītāja

Pievienojās: 16.02.2005
Raksti: 286
RakstsIesūtīts: 01.06.2007 18:47    Raksta virsraksts: Intervija ar Mirandu 5.jūnija laikrakstā "Diena". Atbildēt citējot


Laikraksta "Diena" 5.jūnija numurā (otrdien) publicēta intervija ar Mirandu Miksūru:) - saruna par Potera fanu nometņu idejas rašanos un organizatorisko ikdienu:

Bizness uz slotas!

Vasaras nometņu bērniem organizatorei Lolitai Osipovai veiksmi biznesā atnesa piestrādāšana pie katra sīkuma

Tas ir mans vaļasprieks! — gandrīz vai sašutusi, ka viņas organizētās nometnes bērniem nosaucu par biznesu, atsaka gaišmataina persona garā, melnā mantijā, kurpēs ar uzliektiem purngaliem un dīvainu cilindru uz galvas. Viņa sevi dēvē par Mirandu Miksūru.

Pirms četriem gadiem diplomēta latviešu valodas un literatūras skolotāja Lolita Osipova vienā elpas vilcienā izlasīja grāmatu par Hariju Poteru. Viņa atcerējās visas brīnumainās spēles un sazvērestības, kuras ar draugiem bija izmēģinājusi bērnībā. Lolitai sagribējās tajā laikā atgriezties kopā ar saviem dēliem un vēl daudziem Latvijas bērniem. Viņa sarīkoja pirmo vasaras nometni bērniem. Bažas, vai būs braucēji, izrādījās veltīgas. Ar katru gadu uz Harija Potera nometnēm bērniem piesakās aizvien vairāk bērnu. Pagājušajā gadā Mirandas nometnes atzītas par lielāko atklāto nometņu organizatoru Latvijā.

Būs arī īsta nauda!

Kā jums garšotu Sliektārpu tēja, kuras sastāvā ir kurkuļu galviņas, nārļaužu mati, briežvaboļu kāpuri, velna blaugznas un varbūt arī pa kādai zeķei? Viebdamies un smiedamies, bērni loka iekšā biedējoša izskata "draņķības", kas beigu beigās izrādās tik garšīgas!

Tas ir tikai viens no Harija Potera nometnes jociņiem. Gārsenes pilī un Gaujienas pilī, kur vasarā pulcējas jaunie burvji, viņi nemitīgi tiek nodarbināti ar spēlēm, rotaļām, burvju trikiem. L.Osipova stāsta, ka, sākot organizēt nometnes, sapratusi — galvenais, lai bērniem visu laiku būtu, ko darīt. "Lai viņiem būtu interesanti!" Sākumā nometnes scenāriju viņa izstrādāja viena. Ar laiku kopā ar trim asistentiem, tika izdomāti neskaitāmi sīkumiņi — diplomi, īpašas ēdienkartes, nometnes avīzes un burvju spēļu pielāgošana vientiešu spējām (tā Harija Potera grāmatās tiek dēvēti cilvēki). "Šogad mums būs "īsta" nometnes nauda, pie tās strādā gravieris," aizrautīgi stāsta L.Osipova.

"Esmu ieguvusi izglītību pedagoģijā, bet skolā nekad neesmu strādājusi," atzīstas L.Osipova. Viņa nosmejas, ka esot ieguvusi sešas augstākās izglītības un top arī septītā. L.Osipova studējusi arī kultūras menedžmentu Kultūras akadēmijā. Pēc augstskolas beigšanas viņa nolēma izmēģināt spēkus mārketinga jomā, vadīja projektus. Šīs zināšanas palīdzēja pirms četriem gadiem "pie zemes pievilkt" sapni par bērnu vasaras nometnēm. "Sporta spēles, parotaļāšanās ir visās nometnēs. Sapratu, ka man vajag kaut ko ļoti īpašu!" Šis īpašais izrādījās — iespēja bērniem iejusties Potera līdzgaitnieku ādā. Mirandas nometņu izveidotajā mājaslapā bērni no iepriekšējām nometnēm uzrunā cits citu, arī Mirandu.

Audzinātāji un intereses

Pirms trim gadiem pirmā nometne, ko noorganizēja L.Osipova, bija par Harija Potera tēmu. Atsaucība bija liela un viņa sāka domāt par citām tematiskām nometnēm. Šogad bez Harija Potera būs arī Spoku mednieku, Piedzīvojumu meklētāju, angļu valodas atsvaidzināšanas nometne. "Tikai strādājot var iegūt pieredzi, kas un kā pareizi darāms," L.Osipova saka.

Viens no nosacījumiem labai nometnei, viņasprāt, ir, lai bērniem nebūtu pārāk lielas vecuma atšķirības. Tad viņiem ir kopīgas intereses, sarunu temati un viegli atrisināt sīkus strīdiņus, ja tādi izceļas.

Otrs labas nometnes nosacījums ir komanda. L.Osipova ir pārliecināta, ja nebūtu radoši domājošu audzinātāju, kas ar prieku kopā ar bērniem spēlējas, dzied un pat dzejo, darbs neizdotos. Kā atrast labus audzinātājus vasaras nometnēm? "Ļoti grūti, atzīstas L.Osipova. Viņai līdz šim gandrīz vienmēr laimējies sajust, kuras tad ir labākās. "To var ļoti labi pārbaudīt ar bērniem. Ja pasaka, ka ļaunie spēki nozaguši kādu profesori, un viņi reaģē: "To? Nu labi!" tad skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā. Savukārt, ja bērni gatavi meklēt un cīnīties par profesores atbrīvošanu visiem spēkiem, skaidrs — viņiem ļoti patīk." L.Osipova uzskata, organizēt bērnu nometnes tikai peļņas dēļ nemaz nav iespējams. "Tas ir darbs ar visu sirdi, citādi nekas nesanāk!"

Kā izrādās, sākumā viņas sacītais, ka bērnu vasaras nometnes ir vaļasprieks, zināmā mērā atbilst patiesībai. Līdztekus L.Osipova organizē arī mācību kursus pieaugušajiem — protams, ne burvju zinībās, bet kā saprasties ar kolēģiem, paaugstināt darba efektivitāti. "Esmu cilvēks, kuram visu laiku nepieciešamas jaunas zināšanas," viņa atzīst. Brīnumi, protams, arī. "Prieks, ka izdodas to radīt," Miranda Miksūra atzīst.

***

1995—1997

SIA SWH–S sekretāre tulkotāja

1997.—1998.

SIA SWH–S veikala direktore

1998—2000

SIA Getz Bros&Co (Latvija LTD) tirdzniecības menedžere

2000—2004

Mārketinga vadītāja izdevniecībās

No 2004.gada

Mirandas nometnes organizatore un direktore,

tagad arī SIA Inscape Baltic valdes priekšsēdētāja

Publicēšanas datums: Otrdiena, 2007. gada 5. jūnijs.
Rubrika: (1. lpp.)
Augšup
   
Diāna


Pievienojās: 14.04.2006
Raksti: 17
RakstsIesūtīts: 05.06.2007 20:22    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
Lasīju. Man liekas ka bērnu nometnes nevajag saistīt tikai ar naudu! Tie kas rīko jūtas labi, jo viņi bērniem iemaca ko jaunu!!

P. S. Tā man liekas........
Augšup
   
Krista


Pievienojās: 07.08.2006
Raksti: 1
RakstsIesūtīts: 06.06.2007 16:00    Raksta virsraksts: Re: Intervija ar Mirandu 5.jūnija laikrakstā "Diena& Atbildēt citējot
Forši, ka mums būs pašiem sava nauda!
Kāda tā izskatīsies?
Augšup
   
Yuki


Pievienojās: 22.03.2007
Raksti: 10
RakstsIesūtīts: 08.06.2007 15:43    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
Prieks par tevi, Mirand! Tālu esi tikusi. Smile
Nauda, izklausāš jauki. Very Happy Gaidu nometni.
Augšup
   
Kcracker


Pievienojās: 12.01.2006
Raksti: 87
RakstsIesūtīts: 10.06.2007 23:35    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
tikai jāuzmanās no sušķiem, kas gribēs naudu savākt kā suvenīru.
Augšup
   
kitucis


Pievienojās: 30.07.2005
Raksti: 68
RakstsIesūtīts: 11.06.2007 8:54    Raksta virsraksts: Atbildēt citējot
vai ne. -_- tur gan viestur, es tev piekrītu.
Augšup
   
Parādīt rakstus no pēdējiem/ām:   
Sākt jaunu pavedienu   Atbildēt pavedienā    Foruma indekss > Nometņu publicitāte plašsaziņas līdzekļos
1. lapa no 1
    Visi laiki uzrādīti GMT + 2 stundas


noteBored template and graphics
© 2004 designed by boo
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group